Vedr. bankoverførsler

Kære Pludr-spillere.

Jeg vil for en god ordens skyld lige gentage mig selv, da det lader til at mange har glemt følgende:

Når der foretages bankoverførsel for VIP-medlemsskaber, så kan der gå helt op til 5 arbejdsdage før jeg forlænger medlemsskabet. Dette skyldes at der er en hulens masse manuelt arbejde som skal udføres for at kunne håndtere disse overførsler. Jeg bearbejder derfor ikke disse overførsler hver dag!

Sørg derfor for at være i god tid når I overfører penge. Vent ikke længere end til 5 dage før jeres medlemsskab udløber og overfør gerne allerede pengene når I får den første advarsel om at jeres medlemsskab snart udløber.

Husk at hvis man benytter Ewire til at forlænge sit medlemsskab sker det automatisk med det samme.

Berigelser

Forleden havde de fleste sikkert ikke svært ved at spotte det lille velkendte ord, nabo, på Pludrs spilleplade. Naboordet – om man så må sige, nabob, derimod var der sikkert mange, der havde svært ved at kendes ved.

Nu er det jo heldigvis således, at hvis du ikke kender betydningen af et ord på listen over dine gættede ord, kan du bare klikke på det. Ofte vil du så kunne læse en forklaring på ordet. Her er det sproget.dk, vi på Pludr bruger som opslagsværk, og her kan man blandt andet læse, at ikke bare er nabob et arabisk ord – det er også et ord, man kan bruge om en person, der i fremmede verdensdele har erhvervet sig stor rigdom.

Dem har vi da mindst et par stykker af i Danmark. A. P. Møller og Mærsk Mc-Kinney Møller må vel være et par vaskeægte nabobber.

På sproget.dk er vi senest blevet beriget med et helt nyt opslagsværk, nemlig 8. udgave af Dansk Synonymordbog – der udkom første gang i 1941 under redaktion af Ulla Albeck i samarbejde med Mikal Rode og Erik Timmermann. Synonymordbogen er nu tilgængelig på sproget.dk. Den indeholder ca. 19.000 opslagsord og er stillet til rådighed for sproget.dk af Schultz Information A/S.

Her får vi en rigdom af ord stillet til rådighed, som gør det muligt for os umiddelbart at få en forståelse af alskens ord. Nabob for eksempel: kapitalist, velhaver, krøsus, rigmand, jf. magnat; rentenyder, rentier.

Så har man lyst at tage ved lære, kan et spil Pludr sagtens være en berigelse – vi beriger i hvert fald hinandens ordforråd.