OZ

image

Jamen så har Fritz længe nok haft – som Preben skriver – hovedet nedad. Pludrs ordrøgter er kommet godt hjem fra “down under” og skal hilse fra alle krokodillerne, hajerne, kænguruerne og ikke mindst fra koalaen på billedet her. Den tog det i den grad med ro i toppen af et lille træ i Beerwah et sted nord for Brisbane.
Lad os straks benytte os af anledningen til at berige Pludrs ordforråd med et af de farligste dyr, man kan komme i nærkontakt med i Australien. Her taler vi hverken om krokodiller eller hajer eller for den sags skyld om giftige slanger. Nej, her er taler vi om giftigheder af en helt anden kaliber.
Irukandji er navnet på et blot to centimeter stort uhyre. Irukandjien er en livsfarlig gople, der trods sin liden størrelse haf fire tetakler på op til en meters længde og med en gift, der er så kraftig, at det kan slå et uheldigt badende, svømmende, snorklende eller dykkende menneske ihjel. Det siger sig selv, at Fritz denne gang derfor holdt sine tæer på det tørre.
Har du lyst til at lade dig inspirere til at tage på ferie i Australien, kan du læse Fritzs bereting fra sit første besøg i OZ i 2010 her:

No worries

image