Snart ordes det brødre

Forleden var der et lille usædvanligt ord, som manglede på dagens spilleplade, og som Preben Riis Sørensen bagefter gjorde opmærksom på på Pludrs blog. Det er ordet, blabla, som kan findes i Ordbog over det Danske Sprog. I Den Danske Ordbog, må vi nøjes med den skrabede udgave, bla, som vel at mærke ikke er en forkortelse for “blandt andet”, men et lydord. Bla er et udtryk, vi bruger for at gengive omfattende, ligegyldig eller tåbelig snak.

Blabla eller bla må vel være en videreudvikling af den form for pludren, som man kan høre bl.a. børn benytte sig af, og som bl.a. Søren Gericke og hurtigsnakkere som Lotte Heise og Kim Schumacher engang var fortalere for.

Hurtigsnak kræver mange ord i en lind strøm, akkurat som det kræver et stort ordforråd at kunne finde samtige ord på Pludrs daglige spilleplade. Her på Pludr har vi nu flere end 190.000 ord at benytte os af!

Når vi nu alligevel snakker om ord, kommer vi ikke udenom det gamle udsagnsord, orde, som bl.a. også optrådte på Pludrs spillepalde forleden. Her har vi jo nemlig stadig udtryk som “at komme til orde” og “tage til orde”. Hvis der var nogen, der har havde ordene i sin magt og aldrig snublede over ordene, så var det danske Natasja: