Kollektive kundskaber

Det er tankevækkende, så stor en viden, vi samlet set besidder her på Pludr. Tag nu bare nogle af de nye ord og begreber, vi her er blevet konfronteret med den seneste tid.

Hvad den ene ikke ved, ved en anden sikkert noget om. Bare spørg Ejnarsminde, fristes Fritz næsten til at mene. Landlige spørgsmål, har han nemlig som regel svar på.

Noget af det, vi senest har fået viden om, er: At for eksempel storken bekakker sine røde ben for at køle sig af. At en ponce er skiltemalerens tegning med huller stukket med et poncehjul. At en ungko er en abe. At en motmot er en lydefterlignende skrigfugl. At en fis er en lysestump. At det latinske tubus er et astronomisk kælenavn fort en stjernekikkert. At ishår eller: ispels, nisseskæg og håris er naturfænomen i vinterskoven, hvor hvide totter ser ud til at vokse ud på døde grene og stammer. At en ådrik er et buet, rillet stykke hårdt gummi som bruges, når man laver en nem og hurtig fyrretræsådring også kaldet fattigmandsådring. At en hottie er en larve – af den labre slags. At hektik er et ord, vi på dansk har kendt til siden 1965. At hektik er en hektisk situation eller stemning – hvor svært kan det være? At man på Samoa foretog et tidshop og sprang fredag den 30. december 2011 over og fejrede det med en stor fest. Overgangen fra torsdag den 29. december til 31. december blev således markeret med sang, bøn og kimende kirkeklokker. Og ikke mindst at en tensor er et matematisk kneb, som blandt andre Eistein benyttede sig af. Einsteins Tensor-feltligning, er således en matematisk symbolforkortelse for 16 ulineære, inhomogene partielle differentialligninger, hvori der indgår 3 rum-koordinater og 1 tids-koordinat.

Såndan belært og erfaret kan vi som pludrspillere med god samvittighed sikkert også i den kommende tid kaste os videbegærligt over mere ny viden. Vidste du for eksempel, at donaldisme er videnskaben om Anders And & Co.?

PS: Jo mere vi lærer, desto mere ved vi. Jo mere vi ved, desto mere kan vi også glemme. Jo mere vi glemmer, jo mindre ved vi. Jo mindre vi ved, jo mindre glemmer vi!


Nye starttider

Fra i morgen (tirsdag d. 3. juni 2014) tager vi disse nye starttider i brug:

  • mandag: 19:00
  • tirsdag: 19:00
  • onsdag: 19:00
  • torsdag: 19:00
  • fredag: 21:00
  • lørdag: 21:00
  • søndag: 19:00

Sommertid og vintertid vil heller ikke længere spille nogen rolle for starttiderne, som dermed altid følger ovenstående tidspunkter uanset om det er sommer eller vinter.

Dette er som følge af den brugerundersøgelse som vi sendte ud for et stykke tid siden.