Betaling med kort

Det er nu igen muligt at betale for VIP-medlemsskab med kreditkort.

Det sker igennem vores nye betalingspartner: Stripe.com

Vær dog opmærksom på at det ikke kan lade sig gøre at betale med Dankort uden VISA, da Stripe ikke har en aftale med Nets.
Hvis du har et VISA/Dankort kan du dog sagtens bruge dette.

Hvis du udelukkende har et Dankort uden VISA, anbefaler vi at du kontakter din bank for at få udstedt et VISA/Dankort, som er gratis i de fleste banker.
Ellers må du desværre ty til en gammeldags bankoverførsel.

God ordjagt! 🙂

Far vild i urskoven!

Preben Riis Sørensen undrer sig: Et ur med rem må da være et remur?

Fritz: Om advokaters og agenters ure er med rem, er ikke til at sige. Men hverken et advokatur eller et agentur, skal trækkes op!

Preben Riis Sørensen: Er lemur så noget nyt påhit, nu hvor alt skal måles?

Fritz: Lemur har i så fald potentialet til engang at blive kultur.

PS: Hvis det modsatte af vandretur er ikke er lodretur, hvad er så det modsatte af natur?

...

Vil du Havana?

Er en havanist ikke en cigarfanatiker, spørger Preben Riis Sørensen.

Fritz: Havanist eller vel rettere: havanaist er måske snarere en borger med bopæl i Havana – altå en havanneser eller hur?
Men det er vel ikke alle havannesere, der ryger cigarer? Nogle foretrækker måske cigaretter!

PS: Hvis jeg vil Hawaii, kan du så Tahiti? Ok, men så må du ikke lægge Honolulu!

NB: Skal udtales/læses med udpræget jysk accent og humor.

Ord i fri russerdressur

Når vi nu alligevel har opmærksomheden eller rettere: ørerne rettet mod ekkoer, faldt Fritz over et lille tankevækkende ord i ODS’en: ekkoord.

Her kan man læse tre definitioner på ordet:

Et ekkoord er således et lydefterlignende ord – kukker for eksempel.

Et ekkoord kan også være ord, som gentages – kukkuk eller mormor for eksempel, eller i modificeret form: ding-dong eller zigzag for eksempel.

Endelig kan et ekkoord i følge ODS’en også være et ekko af sig selv, om man så må sige. Den slags findes der også et fremmedord for – et palindrom – radar for eksempel eller regninger, der med sine ni bogstaver er det længste danske palindromiske ord.

Et fortænkt, ville Fritz straks indvende, eksempel på et endnu længere palindromisk ord på dansk er: russerdressur – et ord, som i hvert fald ikke vil finde vej til Pludrs database.

Og så er der jo forsøgene på at konstruere spejlvendte palindromiske ord-par, men indtil videre helt forgæves. Med ordene: “vulgært trægulv” er vi dog meget tæt på et sådant eksempel. Og glassalg er jo heller ikke et ordpar.

PS: Hvem kan konstruere et spejlvendt palindromisk ordpar?

Opgaven er at finde et palindromisk ordpar, der er spejlvendt og meningsfuldt. Et eksempel på noget, der ligner, men alligevel ikke er det, er: “vulgært trægulv” – to ord, som man også kunne betegne som næsten symmetriske, og som lyder meningsfulde sammen. Et andet nærved-og-næsten-eksempel er: “øven nevø”. Her er symmetrien/spejlvendingen 100 procent, men sammen lyder de ikke helt meningsfulde. Korrekt er jo “øvet nevø”, men så går symmetrien fløjten. Galssalg lyder meningsfuldt, og symmetrien er 100 procent, men der er jo ikke tale om et ordpar. Men ordparret “glas salg” lyder netop ikke meningsfuldt.

PS: Men det gør: “kært træk”.

Føl dig ordrig

Preben Riis Sørensen foreslår ordet, ekkorig.

Fritz: Selv om udtrykket, ekkorig, og dets modsætning, ekkofattig, bruges i kirurgien ved ultralydsscanninger, synes det at være for specielt og for sjældent brugt, hvilket også fremgår af søgeresultatet ved googling.
Fritz vil også indvende, at hvis vi skal have ekkorig med i pludrs database, kommer han på overarbejde, når alle andre mulige og umulige “berigede” ord så også skal med. Er et hjem med flere end to klaverer så et klaverrigt hjem? Og hvad med et rigmandshjem med mere en to badeværelser – er det så badeværelsesrigt palæ?
Lad os nøjes med de berigede ord, der i forvejen findes i ordbøgerne, og alligevel føle os ordrige.

PS: Hvis der i kongeriget skulle være et ekkorigt sted, så må det være i Ekkodalen på Solskinsøen. Her kan man i hvert fald få svar på spørgsmålet: Hvad er tyren på Bornholm?

Nedbidt

Preben Riis Sørensen foreslår nedbid.

Fritz: Google kan ikke finde autoritative kilder til nedbid. Udsagnsordet, nedbide, findes heller ikke i ordbøgerne. Det nærmeste, vi kommer, er tillægsordet, nedbidt, som vi bruger om negle. Negle kan således være nedbidte, men man nedbider ikke negle. Korrekt er: at bide negle.
Man kunne måske diskutere, om nedbid kunne være et specielt fodboldudtryk for en af de meget grove og strafbare forseelser på en fodboldbane.

PS: Kan fodboldspillere med underbid overhovedet nedbide en modstander?
NB: Bør fodboldspillere med overbid ikke kunne idømmes at skulle benytte mundkurv?

Småting

Gemini: Manglede på pladen d. 24. juni: Tauon. En tauon er en udelelig partikel, en elementarpartikel, beskrevet i standardmodellen, der forklarer de kendte elementarpartikler og tre af de fire fundamentale kræfter. (iflg. Wikipedia)

Fritz: Hm, så er vi da vist kommet ned i småtingsafdelingen. I min søgen efter tauon stødte jeg også på topkvark, som ikke er et Arla-produkt!

Betalinger

Her er lige en lille opdatering på vores betalingssituation.

Som tidligere skrevet gik vores betalingsudbyder konkurs her tidligere på året og vi har lige siden stået uden mulighed for at håndtere betalingskort i forbindelse med køb af VIP-medlemsskaber.

Vi har herefter været på jagt efter en ny betalingsudbyder, hvor vi mente at have fundet en som matchede vores behov.
Desværre viste det sig at denne udbyder ikke var til at snakke med og vores sag blev syltet i deres system.

Vi står derfor stadig uden betalingsudbyder og der er pt. ikke udsigt til at vi finder en ny lige foreløbig.

Derudover er salget af VIP-medlemsskaber faldet drastisk lige siden, da den eneste mulighed for at købe sit medlemsskab nu er at foretage en manuel bankoverførsel.
Det er super ærgeligt, for hvis vi fortsætter i denne retning er der ikke omsætning nok til at kunne betale for de udgifter vi har til hosting osv.

Derfor er her en lille bøn.
Hvis du afventer at købe eller forlænge dit medlemsskab indtil du kan bruge betalingskort igen, så vent ikke længere.
Følg i stedet instruktionerne på betalingssiden og foretag en manuel bankoverførsel.

Uden jer kære VIP pludr spillere er der ingen til at holde spillet kørende.