Preben Riis Sørensen savner en bestemt slags ost nemlig en ost ved navn, renost.
Fritz: Renost er tilsyneladende ikke ren ost, men rensdyrost. Jeg tror, renost er et svensk udtryk. Lad os holde os til rensdyrost.
Så er der jo også den norske brunost, som synes at være ok, hvilket mine smagsløg dog ikke synes. Jeg har smagt den norske myseost, og der står jeg af – den kan man så let som ingenting få for meget af – alt for meget!
Endelig er der jo schweizerosten, som desværre ikke mere er, hvad den engang har været nemlig en ost godt med huller i.
Den schweiziske emmentaler er kendt for sin nøddeagtige smag og ikke mindst for dens mange karakteristiske huller. Men i følge DairyReporter.com er antallet af huller i de schweiziske oste faldet de seneste 15 år.
Nu har man omsider fundet ud af hvorfor, skriver DairyReporter.com. En undersøgelse udført på Schweiz’ Agroscope Institut viser, at hullerne skyldes mikroskopiske partikler fra hø. Efterhånden som man er gået fra gammeldags mælkeproduktion i stalde til moderne automatiserede malkemetoder, er der blevet færre af de små hø-partikler, der fik hullerne til at vokse.