Vip gave og tilbud!

Som kompensation for vores server-problemer for en uge siden, har vi hermed givet alle brugere 7 dages gratis VIP-tid.

Ydermere holder vi indtil på fredag sommer tilbud på VIP-tid, hvor vi har skåret 30% af alle priserne.

Men hvad så hvis jeg lige har købt et VIP medlemsskab?
Hvis du lige har købt et VIP-medlemsskab, så kan du roligt købe et ekstra til tilbuds-prisen, det vil i så fald blot blive lagt i forlængelse af dit eksisterende medlemsskab.

Kan jeg købe flere gange?
Ja, du kan købe lige så mange medlemsskaber som du har lyst til, de vil blot blive lagt i forlængelse af hinanden, så hvis du køber 3 x 100 dage vil du have et medlemsskab som udløber om 300 dage! 🙂

Skynd jer at slå til nu, da vi ændrer priserne tilbage på fredag!

God sommer, og god ordjagt! 😀

18 thoughts on “Vip gave og tilbud!”

 1. @Gran: Begge ord er hermed godkendt og føjet til Pludrs database og det endda med tilhørende bøningsformer!

 2. @Preben: Ok til foldig, men apikal synes at være lægelatin, som vi ikke bryder os om her på Pludr.

 3. @pernillej: Hm, palt er jo en alternativ stavemåde for pjalt, men under pjalt kan man læse, at ordet “nu kun dial. Palt.” Derfor vil jeg ikke godkende ordet.

 4. @Preben: Uagtet at det i følge ordbøgerne skrives deja-vu – altså med bindestreg, vil jeg godkende ordet. I Den danske Ordbog kan man nemlig læse, at ordet almindeligvis også skrives i to ord: deja vu, som du angiver. Og her behøver vi ikke engang nøjes med “deja” – bøjningsformerne kan vi også tilføje – I ODS’en er den sidste del af ordet, vu, nemlig også med: vuet
  vuer
  vuerne

  Videst godkender jeg også.

  Apikal dominans, som er betegnelsen blandt planteavlere. Hm, jeg synes stadigvæk, det lyder som lægelatin – også selv om vi her har med planter og ikke mennesker at gøre. Og så kan det da godt være, at vi har andre lignende lægelatinske planteudtryk med i databasen, men så må vi bare luge dem ud, efterhånden, som vi støder på dem!

 5. Synes du skulle skelne mellem ord der ‘bruges gængs’, og ord der (blandt fagfolk), som et navn nr.2, kommer til at lyde mere intelligent, i form af et fremmedord med en anden (evt. latinsk) oprindelse.

  Apikal er ikke et navn for et bestemt organ, men bruges i alle sammenhænge hvor det drejer sig om en spids.

  Hvis Pludr skal være svært, må vi vel også holde ved/indføre en del fremmedord?

 6. @Preben: Jamen jeg kan kun give dig ret i dine betragtninger – Pludr ville være et meget kedligere spil, hvis ikke vi også havde fremmedordene, de ældre danske ord og de finurlige bydeformer.

  Når jeg ikke har godkendt apikal, er det fordi, jeg ikke kender det eller ikke har undersøgt det tilstrækkelligt. Jeg spurgte bare Google til råds, og her var der side op og side ned med lægelatinske betegnelser. Derfor antog jeg, at apikal er lægelatin.

  Men din vedholdende argumentation og ikke mindst dit lille hint om “en spids” gjorde, at Google og jeg kom frem til et helt andet resultat, for apikal bliver jo forklaret i Den store danske Encyklopædi:

  apikal, (af lat. apex, apicis spids), vedr. apeks.

  apeks, (lat. apex ‘top, spids’), det punkt på himmelkuglen mod hvilket et himmellegeme eller en samling af himmellegemer tilsyneladende bevæger sig. Solens og dermed Solsystemets apeks ligger i stjernebilledet Herkules og er bestemt ved måling af nære stjerners egenbevægelse. Vor galakses (Mælkevejssystemets) apeks ligger mellem stjernebillederne Svanen og Cepheus.

  Så inden det hele går op i en spids, vil jeg skynde mig at godkende apikal med de tilhørende bøjningsformer: apikale og apikalt!

  PS: Jeg tror, at jeg hellere må en tur ned i kælderen for at finde min gamle Gyldendals Fremmedordbog frem fra gemmerne.

 7. Manglede i dag:

  sybog, ggl
  hårtip, ggl
  ordsky, ODS2
  tripl, ODS
  hårsi, ggl

 8. @preben: Hm, sybog synes næsten at være blevet et begreb. Vi har i forvejen rigtigt mange bøger i ordbøgerne, men dog ingen sybøger – endnu. Det skal dog ikke forhindre os i at føje en sybog til Pludrs database.
  Lidt anderledes synes jeg, det er med hårtip. Det eneste autoriserede tip, man kan finde i ordbøgerne – bortset fra næsetip og hagetip – er staldtip. Derfor kan jeg blive helt svedt ved alle de tip(per), jeg kunne komme til at skulle føje til Pludrs database, hvis jeg godkender hårtip. I flæng kan jeg nævne: rejsetip, aktietip, vintip, sejlertip, køkkentip og ferietip. Lad os indtil videre skrive hårtip på overvågningslisten.
  Ordsky derimod, skal vi da have med i databasen. Ordsky lyder som et navneord og et finurligt alternativ til “taleboble”, men ordsky er jo et tillægsord og en betegnelse for en lidelse, som ingen af os her på Pludr lider af!
  En hårsi er tilsyneladende noget som alle brusekabiner er udstyret med, så ok til hårsi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.