En ellever

Så var det da lige før, vi tangerede rekorden for det længste ord her på Pludr. Men der mangelde lige et N, der hvor et af de to Æ’er var placeret. I stedet må “skuffegange” på 11 bogstaver snige sig ind på en flot andenplads.

Rekorden fra den 16. januar 2012, defitistisk, med 12 bogstaver er er endnu ikke overgået.

Får vi mon nogensinde lov at score en trettener?

Med kun fem gange fem bogstaver på spillepladen er der jo også grænser for, hvor lange ordene her på pludr kan være. For eksempel er der slet ikke plads til de to længste ord i henholdsvis Retskrivningsordbogen og Den Danske Ordbog:
arbejdsløshedsunderstøttelse og undervisningsdifferentiering – to ord, på hver 28 bogstaver.

Til gengæld kan vi glæde os over, at pludrs database i øjeblikket rummer flere en 192.000 ord. Fritz tør slet ikke tænke på, hvor meget det er omregnet til bogstaver.

Her kan du læse en interessant artikel om antallet af danske ord sammenlignet med engelske:
Engelsk har næppe flere ord end dansk

5 thoughts on “En ellever”

 1. Manglede i dag:
  festleg, ggl
  isfest, ggl

  Fritz: Hverken festleg eller isfest findes i ordbøgerne, og autoritative kilder til den slags ord er vanskelige at finde. Der er dog ingen tvivl om, at kong Vinter, der jo faktisk findes i DDO’en, nok ville have syntes, at de seneste istider var en isfest. Der var dog næppe nogen neandertaler, der brød sig om den festleg. Havde der blot været tale om en juleleg, ville mammutterne måske heller ikke være uddøde – julen varer jo højest til påske!
  Lad os nøjes med de fester og lege, der findes i ordbøgerne.

 2. Manglede i dag:
  avistur, ggl
  istur, ggl
  tursele, gglc
  heltur, ggl
  Du kan lide store ord: costbenefitanalyserne

  Fritz: Avistur kan til nød gå an, men istur tursele og heltur, er der alt for få autoritative kilder til.
  Og ja, lange ord er sjove, men costbenefitanalyse er næppe et ord, vi nogen sinde vil se optræde på en af Pludrs spilleplader.

 3. Må også lige “af med” et af de nye ord : Produktivitetskommisionsrapporten 🙂

  Fritz: Gad nok vide om en produktivitetskommisionsrapport også kan være en produktivitetsfremmende foranstaltning.

 4. Vi går bare op i 6×6 🙂
  Manglede i dag:
  omsend, ODS
  solmodne
  afnej, ODS

  Fritz: 6×6 – uha, så skulle man måske tro, at der ville blive langt flere ord at gætte. Men sådan som Pludr er programmeret, vil der i så fald stadig bare være cirka mellem fra omkring 40 ord og op til omkring 100 ord i hvert spil. Når Pludr automatisk genererer et nyt spil, er der nemlig indprogrammeret en sådan begrænsning. Hvis ikke vi havde denne begrænsning, kunne man i teorien sagtens forestille sig, at vi kunne komme ud for et spil, hvor vi skulle finde i hundredvis af ord. Den slags ørkenvandringer er vi med begrænsningen heldigvis blevet forskånet for. Men valgte vi at udvide spillepladen til 6×6 bogstaver, ville det uden tvivl belaste serveren, for så ville der blive langt flere spil, nemlig endnu flere med mere end cirka 100 ord, der skulle kasseres. Hver gang det sker, skal der så genereres nye spil igen og igen, indtil der fremkommer et spil på cirka mellem 40 og 100 ord. Den slags kunne sagtens tage meget længere tid, end de omkring 3-5 minutter, det varer i dag med 5×5 bogstaver.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.