Kagefaget

Preben Riis Sørensen Manglede i dag:
delefag, ggl
vejfag, ggl
kagefag, ggl evt. +et
kageflag, ggl

Fritz: Hm, delefag giver Google ikke mange henvisninger til. Derimod kan der googles et hav af delfag.
Kagefag synes ikke at være et autoritativt udtryk – snarere et useriøst. Og hvad med småkagefaget – kan en bagerlærling dumpe her?

2 thoughts on “Kagefaget”

 1. Det kommer an på om der er krummer i ham.
  Manglede i dag:
  lakbase, ggl
  asketab, ggl evt. +et
  kasketabe, dem er der ellers mange af i virkeligheden
  Forslag: bungalo/w, ODS

  Fritz: Kasketaber findes der ingen af i ordbøgerne. Men her er der brilleaber, festaber, skægaber og snotaber. Det nærmeste, vi kommer, er nok kasketdrengene, som findes i ODS’en: “ yngre kbh. bølle, sjover, drivert (alm. klædt i (cykel)kasket, “sixpence”).”
  Bungalow har vi allerede, men bungalo er et nyt udtryk både for Fritz og for Pludr. Man kunne måske få den tanke, at der mangler et o: bungaloo. Men det er måske et lige groft nok nedladende udtryk, bare spørg en ældre englænder af den gamle skole og med en fortid i kolonitidens Indien – Imperiets Juvel.

 2. Forslag: Canbus.
  Google er lidt i vildrede om det staves canbus eller can – bus, men det er en enhed der i b.l.a. biler bruges til at få forskellige digitale enheder til at “tale” sammen. ( Controler – Area – Network ) og bussen kender vi jo i forvejen fra opbygningen af computerens indre sprog, hvor bussen forbinder data mellem flere enheder.
  – Om ordet er berettiget til en plads i pludr databasen afhænger altså af om ordet skrives som et ord eller som et delt ord.

  Fritz: Hm, CAN lader til at være er en forkortelse for ‘Controller Area Network’. Så alene af den grund skal vi ikke have ordet med i Pludrs database. Læs meget mere på Pludr under Nyheder: Bus-for-bind-else.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.