Ølle-brød

Når der spilles Pludr for at undgå 31 graders bagende varme udendørs, falder tasterne let på BAGEØL, skriver Farmer og argumenterer med, ordet da må findes, når der er så mange tusinde øltyper, og når øl i forvejen bruges i et utal af bageopskrifter.

Efter Farmers mening er det desværre kun Kajs Ølblog, der bruger ordet. Godt nok kun i to blogindlæg; men det er vel næppe nok til en anerkendelse? Mødet med denne spøjse blog gav dog mulighed for et ekstra kvarters ophold i skyggen. Øl er godt, fastslår Farmer.
http://www.oelblog.dk/

Fritz: ja, det skal der ikke herske tvivl om – øl er godt. Men det er ikke al øl, der er godt – i hvert fald til at drikke med nydelse. Hvad øls bageegenskaber angår, tør jeg ikke udtale mig. Men selv en bagekartoffel er jo normalt ikke til at bage med. Det er bagegær trods alt. Gad nok vide, om man kan bruge ølgær i bagværk. Og hvad med Carlsbergs Master Brew, som holder 10,5 procent i alkoholstyrke – kan den mon bruges til øllebrød?

Lad mig her straks anbefale min egen favorit: Den tjekkiske pilsner Urquell. Den er en strågylden pilsner med hvidt skum og blot 4,4 procent alkohol. Både duft og smag er domineret af kornets friskhed, som får modspil af humlens bitterhed. Den fås på dåse blandt andre steder i Fakta og Bilka.

3 thoughts on “Ølle-brød”

 1. Manglede i dag:
  bagluge, ggl
  biflue, ggl evt. +r
  biluge, ggl
  fluebid, ggl

  Fritz: Hm, biluge, cykeluge, vinuge, fodbolduge, frimærkeuge, bandeuge og så videre. Nej, lad os nøjes med de uger, vi kan glæde os over i ordbøgerne.

 2. Manglede kun:
  omtakl, ggl evt. +et
  Forslag: auslese, DDO, vin

  Fritz: 🙂

 3. Glemte makis, det samme som maki.

  Fritz: 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.