78 thoughts on “Tekniske problemer og løsninger”

 1. I dag savnede jeg:

  alfen
  dagtid
  tigen, subst.
  fent
  vigtige
  bivagt

 2. Hm, det viser sig, at vi på Pludrs blogs ordliste allerede har en forklaring på sima! Så jeg har straks føjet ordet til databasen.

  Id og iden ok til dette ord også, men jeg er usikker på, om der findes en flertalsform for id.

  Stom og stomen – ja da.

  Nazibind, tjah vi kan vel alle se det for os: et armbind med hagekors. Men googler du ordet, findes der kun sølle ni henvisninger på dansk, og blandt dem er der kun et autoritativt, nemlig til dagbladet Information, der imidlertid sætter en bindestreg mellem nazi og bind.

  Hannem synes jeg vi skal lade høre fortiden til – i ODS’en kan man nemlig læse om hannem at: “nu kun dial.”

 3. Tjah, det er vist kun biavlere, der kender udtrykket bigang, men lad os da tage det med i Pludrs database, så bliver vi da alle også en lille smule klogere.

  Igang kan man jo finde i ODS’en, så ja til dette ord også.

  Lægbind kan man kun finde med Google, der til gengæld kan finde masser af lægbind. Det kan Google så også snart i Pludrs database.

 4. Flok fugl findes ikke i ordbøgerne, men er tilsyneladende et anerkendt udtryk blandt ornitologer og dyrlæger osv – og nu også af Pludr.
  Gocart er i følge ordbøgerne en uofficiel stavemåde, men dem er der jo i forvejen mange af i det danske sprog, så lad os også tage det med i databasen.

 5. Ordet læselog
  bruges en del i skolen, om det at skrive kommentarer,
  spørgsmål, undring til en bog man er igang med at læse
  vh Mariann

  var på dagens tavle

 6. Hm, det er da et helt nyt ord for mig, men jeg er jo heller ikke skolelærer. Jeg har kun gået et år på lærerseminariet, men sprang fra – det var ikke noget for mig!
  Med Google kan man sagtens finde masser af læselogge, så det ord skal selvfølgelig med i Pludrs database.

 7. Ja optalt og kapitaler kan der ikke herske tvivl om. Det kan der derimod om titabel. Det findes ikke i ordbøgerne – her er kun togtabel, tidstabel og timetabel, og Google kan kun finde en eneste henvisning til titabel på dansk.

 8. tilføjelse til note 61.

  som gammel regnelærer, kender jeg da en titabel,

  den kaldes dog nomalt en ti-tabel.

  hilsen paase

 9. @paase: “Titabel” findes ikke i ordbøgerne, så du har sikkert ret – ordet skrives med en bindestreg, og den slags ord med bindestreger har vi ikke i Pludrs database.

 10. Jeg har meget længe haft problemer med at komme på chatten på min arbejdspc. Har også skrevet om det før. Kunne heller ikke komme på, når jeg ikke var på firmaets netværk. Jeg har prøvet med både Explorer, Firefox og Chrome uden held.
  Nu har jeg så installeret Safari. Den kan.

  Jeg har længe haft problemer med at se chatten fra min arbejdspc. Både den stationære og den bærbare, som jeg også bruger uden for firmanetværket. Jeg har tidligere skrevet om det uden at finde en løsning. Problemet er det samme om jeg bruger Explorer, Firefox eller Chrome.
  Så prøvede jeg at installere Safari – og vips er problemet løst.
  Bare til orientering, hvis andre bokser med samme problem

 11. Jeg kan ikke oprette VIP medlemskab efter 14 dages gratis medlemsskab.
  Bruger-Id: 2536
  Transaktions-Id: 1573
  Fejlkode: User canceled payment

  Håber I kan rette fejlen 🙂

 12. I dag mangler jeg ordet casus:-)

  Fritz: Så er vi da vist i det grammatiske hjørne. Jeg vil mene, at ordet staves kasus på dansk. Casus lyder latinsk!

 13. Hej
  Har lige købt en iPad.
  Jeg har problemer med sorteringen af ord der indeholder ÆØÅ.
  De vises ikke alfabetisk korrekt.
  Har prøvet 5 browsere uden held.
  Opera viser listen korrekt men låser.
  Er der nogen der har en løsning ?

  Fritz: Tjah, jeg bruger oftest også en iPad, og problemet med Æ, Ø og Å er det samme hos mig. Jeg har læst på Pludrs Twitter-blog, at Wuziwug forklarer, at det er den måde, Appel har kodet iPad’en på, der er problemet. Men på min iPad er der tilsyneladende ingen problemer med forkert alfabetisk rækkefølge på websites som for elsempel Ordbog over det danske Sprog eller Den danske Ordbog. Wuziwug skriver på Twitter, at han er ved at undersøge, hvordan problemet kan omgås i en kommende ny udgave af Pludr.

 14. Hej kan sendetiderne ikke laves om? Mandag til og med onsdag er fint kl 19, men de andre dage kan de ikke ændres til kl 21?

  Fritz: Det er en diskussion, som vi for meget længe siden har haft her på Pludr, og til sidste klippede vi en tå og kappede en hæl og fastsatte de nuværende tider. Jeg tror ikke vi tør tage den diskussion en gang i gen, for bølgerne gik ret så højt.

 15. okron er da vist et jokerord, kan kun finde firmanavne og et bynavn i Ohio på ordet

  Fritz: Hm, jeg går ud fra, at du mener akron, som du ganske rigtigt peger på er en amerikansk by. Men faktisk kan man finde ordet i Gyldendals røde fremmedordbog. Her oplyses det, at ordet er et tillægsord, så vi må i hvert fald også have bøjningsformen: akrone. Akron er en såkaldt kort-form af ordet, akronisk, der fortæller, at hvis noget er akronisk, så vedrører det akroni, der i følge fremmedordbogen er et ord, der bruges inden for for eksempel sprogforskning, der – som det står skrevet i ordbogen: “ikke tager tidsforløb i betragtning”.
  Med den viden kan vi nu lave en mere målrettet søgning med Google – fx: ‘”akrone” uden tid site:dk’
  Her kan du se resultatet: AKRONE
  PS: ingen skal sige, at Pludr er et nemt spil, eller skulle vi måske hellere skrive: Ingen skal sige, at Pludr er et kedeligt spil. Vi kommer vidt omkring!

 16. forleden dag kunne olsen skrives på pladen: det er da et kortspil så burde det ikke godkendes på lige fod med ludo, yatzi og andre spil?

  Fritz: Ja, det kortspil må vi da have med:
  OLSEN
  I fodboldsporten har man også en olsen en “Jesper Olsen-aflevering” – en helt igennem katastrofal aflevering på tværs af banen nederst i eget forsvar, hvor en modstander lige når at få foden på og scorer. Det var det, der skete for Jesper Olsen, da Danmark var med til VM i Mexico.

 17. Fritz kig lige på pludr, der er to som saboterer den lige nu, Benjamin og nico 5500, kan du ikke gøre noget?

  Fritz: Wuziwug har orienteret mig om, at han har smidt sabotørerne af chatten. Det er jo rigtigt smart, at sabotører faktisk ikke behøver at blive forment adgang til spillet, men kun til chatten. Men den slags holder jo kun så længe, de ikke opretter en ny spillerprofil. Men de løber vel tør for e-mail adresser til sidst. Der går længe imellem, men hver gang vi får sabotører på besøg, mister de hurtig interessen. Et godt råd er helt at ignorere dem, men det er selvfølgelig endnu bedre at forbyde dem adgang til chatten.

 18. Hejsa…

  Jeg har et forslag, jeg ved ikke om det kan lade sige gøre; kan der ikke laves en søgebjælke i arkiv, det gør det lidt lettere at finde et bestemt ord…. Jeg manglede et ord i dag, jeg vidste vi havde haft før….meeen, opgav at lede efter det…. Hilsen Hejop

  Fritz: Hm, det lader sig næppe gøre, al den stund ordene i arkivet jo hele tiden udskiftes. Arkivet består således kun af de seneste otte spil, og her bliver der hver eneste dag tilføjet et nyt spil, samtidig med, at det ældste spil bliver slettet.

  Men hvis du er heldig, kan du måske finde et ord, vi før har haft, ved at forsøge at indtaste ordet – sådan som du tror, det skal staves – i søgeboksen øvrest på Pludrs blog:
  blog.pludr.dk
  Her har vi en alfabetisk liste over nogle af de drilske ord, som vi tidligere har haft. Men jeg advarer, for listen er ikke blevet opdateret i flere år. Fritz har ikke tiden til det mere. Men måske er du så heldig, at det ord, du søger, alligevel findes på listen.

 19. Har jeg ikke ret i at serveren til pludr spillet er flyttet til Irland? Og da de er en time bagefter os, forskubber det spillet en time frem her i Danmark?
  De tider der står på Hjælp passer kun om vinteren, dette synes jeg I skal rette, hvis det fortsætter med andre tider i sommer halvåret.
  Og I skal informere brugerne, så forvirringen ikke breder sig som ringe i vandet.

  Venlig hilsen
  Anette Madsen

  Fritz: Jeg aner ikke, om du har ret med hensyn til Irland. Det bør du skrive til Wuziwug og spørge om. Og nu du er i gang, så foreslå ham samtidig at ændre oplysningerne om starttider på Pludrs hjælpeside.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.